keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Spots begone!

Avokilla on Acon Spotless Blemish Treating Moisturiser -geeli, joka lupaa vähentää epäpuhtauksia iholla ja kosteuttaa samalla. Tämä kuuluu Acon akne-sarjaan, ja on hajustamaton. Kärsin itsekin epäpuhtauksista t-alueella, joten pitihän tätä päästä testaamaan.

Kuva: aconordic.fi
 Inci tässä on hyvin simppeli (vain 7 ainesosaa: Aqua, Alcohol denat, Propylene glycol, Glyserin, Carbomer, Triethanolamine, Salicylic acid), mutta sen toimivuudesta (ainakaan kosteuttajana) en ole oikein varma. Jo toisena listalla on alkoholia, ja levitettäessä tämä tuoksuukin sille, kuin kirkasta viinaa kasvoilleen laittaisi. Salisyylihapon pitäisi ehkäistä niitä epäpuhtauksia, mutta ph:n ollessa 5,2, ei se oikein pääse tarpeeksi tehokkaasti kuorimaan. Kosteutustehoja tässä ei ole nimeksikään, mutta ei tässä toisaalta ole muita kosteuttavia ainesosia kuin glyseroli ja propyleeniglykoli. Olen käyttänyt tätä t-alueella kosteusvoiteen alla, muuten tämä kuivattaisi ihoani ihan liikaa. Säännöllinenkään käyttö ei kyllä mulla ole tuonut tuloksia, finnejä saattaa popsahdella tämän käytön aikana.

Voisin kuvitella tämän sopivan todella rasvaiselle iholle, vähänkään kuivemmalle tai edes normaalille en usko tämän antavan tarpeeksi kosteutusta.

Onko teillä kokemusta Acon Spotless-sarjasta tai muista Acon tuotteista?