tiistai 27. syyskuuta 2011

Silkkaa peittoa

Mainitsin muutama päivä sitten saaneeni ystävältäni (tai no, oikeastaan hänen äidiltään) Sheer Coverin tuotteita. Kyllä, nämä on juuri niitä, mitä mainostetaan Ostostv:ssä! Mulla on sävyt Bisque ja Nude, jotka kuuluvat sarjan vaaleimpiin sävyihin. Yhdessä purkissa on 4 grammaa jauhetta, ja hinta on nettisivujen mukaan 19.95 €. Tuotteissa luvataan olen aurinkosuojakerroin 15.


Bisque on selkeästi keltaisempi sävy, jota olen itse käyttänyt kesäsävynä. Nude taittaa puolestaan punaiseen, ja tätä olen käyttänyt talvisin. Nettisivut kertovat Bisquen sopivan vaalealle iholle, jonka pohjaväri on lämmin/kullankeltainen, ja Nuden taas sopivan viileälle/punertavalle iholle. Molemmissa on jonkun verran hyvin, hyvin pientä shimmeriä, joka luo kasvoille kaunista hehkua. Pidän siltä enemmän vähemmän hehkuvasta koostumuksesta, kun iho ei ole ihan niin priimassa kunnossa kuin mitä toivoisin.


Levitin näitä reilusti, jotta värierot tulisivat näkyväksi.Tuotteiden inci:
Aktiiviset ainesosat: Boron Nitride, Bisabolol, Aspalathus Linearis Leaf Extract
Saattaa sisältää: Zinc Oxide, Bismuth Oxychloride, Titanium Dioxide, Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Millä järjellä kaikki ainesosat, jotka muodostavat jauhepohjan, ovat "saattaa sisältää"-luettelossa? Mm. väriaineet ja aurinkosuojakertoimen antavat ainesosat ovat tällaisia. Vaikka aktiiviset ainesosat ovatkin ihan päteviä, en pidä siitä, että yli puolet tuotteen varsinaisista ainesosista on merkitty noin, harhaanjohtavaahan tuo on. Mielestäni on hippasen eri asia onko tuotteessa 3 vai 8-11 ainesosaa (8-11 koska en ole varma käytetäänkö jokaista väriainetta jokaiseen värisävyyn).

Ärsyttääkö teitä omituiset incit, vai oletteko ennemmin onnellisen tietämättömiä kosmetiikan sisällöistä?


Here are some swatches of Sheer Cover's mineral makeup powders in Bisque ja Nude. Didn't quite manage to caption the little shimmer in the powder on camera. I don't like how they claim their INC "may include" all the things mineral makeup is generally made of, very misleading I think.