tiistai 23. elokuuta 2011

Sweet scent of alchemy

Sain kaverilta tuparilahjaksi Black Phoenix Alchemy Labin tuoksuöljytestereitä, ja tässä pienet arvostelut niistä. Pakko sanoa, että Black Phoenix tuoksuöljyt ovat kiinnostaneet siitä asti, kun Mothmouth postaili tilauksestaan. Black Phoenixin sivut ovat musta visuaalisesti ihanat, tyylikkäät mutta tarpeeksi yksinkertaiset. Näitä tekisi mieli tilailla pelkkien nimien perusteella, monet tuoksut on nimetty mm. runojen tai historiallisten henkilöiden mukaan. Fysiikkanörtit voivat tuoksua vaikkapa Schrödingerin kissalle ja kirjallisuusihmiset lukuisille Shakespearen hahmoille.

Kuva: http://blackphoenixalchemylab.com/


Absinthe Tämä tuoksuu itseasiassa aika miedolle! Luulin, että tämä löyhkäisi vanhalle viinalle, mutta tuoksu on itseasiassa aika raikas. Tässä tuoksuu koiruoho, kardemumma, minttu ja anis.
Belle Epoque Omaan makuuni liian voimakas. Tässä on tuoksuna opiumia, kieloa, vaniljaa ja mandariinia. Veikkaan, että tuo opium on se, mikä tekee tästä liian intianbasaarimaisen, sillä nuo muut kuulostavat tuoksuina ihanille.
Brisingamen Makea, mausteinen. Tuoksuina mm. meripihkaa, myrttiä ja omenankukkaa. Voisin kuvitella tämän miellyttävän esim. Diorin J'adoren ystäviä.
La Bella Donna Della Mia Mente Tästä tykkään, ihanan raikas tuoksu! Tai no, eihän Black Phoenix suoranaisesti mitään escadamaisen raikkaita tee, mutta kuitenkin. Tämä tuoksuu myrtille, villiruusulle, granaattiomenalle ja persikan kukalle.
Ophelia Tämäkin on mukavan raikas! Tässä tuoksuvat lotus, muratti ja valkoinen ruusu. Ruusu on tässä ehkä päällekäyvin, yleisesti tulee mieleen puutarha tai kukkakauppa. Jostain syystä tulee mieleen, että mammani tuoksuu tälle?
Pain Tämä tuoksuu, öh, jalkavoiteelle :D Tästä voi nuuhkia laventelia ja pennyroyalia  (en löytänyt suomennosta). En tiedä, tosiaan tulee joku raikastava voide mieleen. Ehkä käytän tätä jalkakylpyyn.
Phobos Tämä oli raikas ja sitruksinen, tosin ehkä vähän astianpesuainemaisella tavalla. Tässä tuoksuvat valkoinen myski, greippi ja sitruunaruoho.
The Raven Tästä en oikein pitänyt, liian suitsukemainen ja voimakas. Tässä tuoksuvat orvokki, neroli, santelipuu ja myski.
Tombstone Ihan mukava tuoksu, tulee ehkä vähän mieleen Lushin Vanilla in the mist -saippua. Tässä tuoksuvatkin mm. juuri vanilja ja setripuu.

En välttämättä suosittelisi näitä kovin hajuherkille ihmisille, sillä yleistuoksua näissä kaikissa voisi kuvata suitsukemaiseksi, joissain ainesosat ovat vaan onnistuneet freesaamaan tuoksun ihanasti. Mistään kivoista pikku hajusteista ei siis ole kyse, nämä ovat poikkeuksetta melko tujuja kaikki. Raikkaimmatkin näistä ovat aika vahvoja, ja on pakko sanoa, että en näitä ehkä sen takia ostaisi isoina pulloina, pelkään että kyllästyisin nopeasti. Valikoimahan Black Phoenixillä on ihan törkeän laaja, en ymmärrä miten sieltä pitäisi pystyä valitsemaan. Ehkäpä heidän tuoksut ovatkin enemmän mielikuvien varaan rakennettuja, ja juuri nimet ovat tarkoituksellisesti ajateltu auttamaan ostopäätöstä.