maanantai 23. tammikuuta 2012

Seche Base + Seche Vite Dry Fast Top Coat

Olen tässä testaillut vähän Sechen kynsituotteita, ja tässä niistä hieman käyttökokemuksia. Joskus syksyllä tilasin itelleni monen kehuman Seche Vite Dry Fast Top Coat -pikakuivattajan, ja nyt joulukuussa hankin Seche Base aluslakan. Seche Viten tilasin netistä ja hintaa oli muistaakseni jotain 5-7 €, Seche Basen ostin puolestaan Kicksistä ja hintaa oli 9,5 €.


Seche Vite Dry Fast Top Coat on kuivatustehoiltaan paras pikakuivattaja mitä olen tähän mennessä kokeillut. Tämä kuivatti lakan huiman nopeasti, ehdottomasti pisteet siitä! Tämä jätti kynsille myös upean kiillon. Pakkaus on aika iso, 14 ml, ja vähän alle puolet jäi käyttämättä kun loppua kohden tämä alkoi liisteröityä. Lakan alkaessa liisteröityä huomasin tämän myös kutistavan lakkauksia ikävästi, mitä en aiemmin tämän kanssa huomannut. Lakka oli melko paksua jo alunperinkin, ja sitä tuli siveltimeen melko paljon kerralla. Tykkäsin hurjasti, mutta harmitti lakan aikainen liisteröityminen. Sechellähän on toki juuri pikakuivattajallekin sopiva lakan ohentaja, mutta en ole sitä halunnut ainakaan toistaiseksi hankkia. Ostan todennäköisesti uudestaan, ellei vuoroaan odottava Poshen pikakuivattaja vie tämän paikkaa. Tätä ei turhaan kehuta!

Seche Base onkin vähän jännempi tapaus. Ostin tämän vähän hätäpäissäni kun tajusin ennen joulua että aluslakka on ihan lopussa eikä tilaukset ehtisi Suomeen kun vasta joskus uuden vuoden jälkeen. Nappasin tämän mukaan Kicksistä ihan sillä periaatteella että tämä oli reilusti halvempi kuin toinen vaihtoehtoni, OPIn Nail Envy. Kotona huomasin että tämän pakkauksessa oli varoitus siitä, että tuote sisältää ainetta jonka on Californiassa todettu aiheuttavan syntymävikoja tai lisääntymisongelmia. Tarkoitetaankohan tällä nyt tolueenia tai muuta vastaavia, mitä tästä lakasta löytyy?

Itse tuote on melkein valkoista ja kevyen shimmeristä. En oikein osannut sanoa paljon tätä olisi pitänyt levittää, sillä jokainen kerros levittyi melko laikukkaasti, ellei antanut alemman kerroksen kuivua täysin ennen uuden levittämistä. Tämä kuivui kohtalaisen nopeasti, ei kuitenkaan yhtä nopeasti kuin rakastamani Poshen aluslakka. Värilakan kanssa sai olla tarkkana, ettei lakan reunoilta jää näkyviin vaaleampaa aluslakkaa, varsinkin jos alla oli useampi kerros tätä. En usko ostavani tätä enää uudestaan enkä olisi varmasti ostanut alunperinkään ellei olisi ollut "hätätilanne". Toimii kuitenkin hyvin näin hätävarana, ja plussaa helposta saatavuudesta. Tässäkin on tavaraa 14 ml, eli ei pahan hintaistakaan. Ei tässä oikeastaan suurempaa heikkoutta noiden myrkkyjen lisäksi, ei vaan tavallaan sykähdytä.

Here's a little review on Seche Vite fast drying top coat and Seche Base. Seche Vite is the best fast drying top coat I've ever tried, period. It gives an awesome shine to the polish and it really helps it dry super fast. The cons are that it is quite thick and it quite easily turns into a thick, paste-like formula when you use it. When it thickens it can also shrink your polish, which is not cool. However, in its original formula I absolutely love it and will definitely purchase it again!


Seche Base is a white, shimmery base coat that I bought just because I realized in horror that I'm out of base coat and this seemed okay and was cheap enough. I'm not sure whether I really like this, I mean, it serves okay but I'm quite sure ot does nothing to help my nails grow or become healthier like some other base coats I've tried. I'm also a bit curious since the packaging said that Seche Base includes some substance that has been known to cause birth defects (it mentioned that this was only in California, but wtf still). I guess they must mean toluene or stuff like that?