keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Hiuskatastrofi

En ole tainnut mainita, että hiukseni leikkaa hyvin usein jompikumpi kahdesta hiuslahjakkaasta kaveristani tai avokki. Kaverini joka on ihan virallisestikin parturi-kampaaja asuu kuitenkin Lappeenrannassa, joten hänen hoiviinsa on vähän vaikea päästä, ja toinen, joka on vaan taitavasti itseoppinut, asuu tällä hetkellä Jenkeissä. Otin sitten härkää sarvista ja aloin saksimaan hirveästi ylikasvanutta malliani. Takaanta en saanut itse otettua kovin hyvin, joten pyysin avokin apuun. Kaikki ei nyt varsinaisesti sitten mennyt niinkuin piti, ja kun takaraivossa hiusten raja meni allaolevan kuvan mukaisesti, luovutettiin suosiolla ja varattiin mulle aika kampaajalle.
Ihan itte piirsin paintilla, nih!
Takaraivossa oli siis n. viiden sentin pituinen ero huomattavasti lyhyemmän ja pidemmän puolen välillä. Avokki ei ihan ymmärtänyt ohjeistustani ja eihän se leikkaaminen "ihan vaan suoraan" sitten ihan mennyt niinkuin Strömsössä. Onneksi sain heti seuraavalle päivälle ajan kampaajalta aivan tästä läheltä. Menin tosiaan Hair & Beauty MB -nimiseen liikkeeseen, joka sijaitsee aivan Tammelan torin kupeessa. Valitsin paikan siistin näköisten nettisivujen ja halvan hinnan perusteella. Mukava kampaaja leikkasi hiuksiani yli tunnin ja hinta oli 31 €, mielestäni varsin kohtuullista. Vähäsen kyllä hävetti mennä sinne, "joo tota poikaystävä leikkas hiukset ja kävi sit vähän tällei et..." :D Lopputulos on seuraavanlainen:

Mitkäs hiushaituleet siellä pörröttää, möh.

Malli on jees, tosin hieman lyhyempi takaa mihin olen tottunut. Tämä on myös tosi paljon enemmän kerrostettu kuin yleensä, kiva muuten mutta jos hiukset menee vääriin kohtiin niin voi näyttää epätasaiselta. En normaalisti haluaisi käydä kampaajalla ihan vaan sen takia että se maksaa ja opiskelijana budjetti on aina tiukilla. Normaalisti värjään hiukset kotona ja yleensä kesäisin ja jouluisin käyn kampaajalla äitin luona vieraillessani. Viime kerralla en kuitenkaan saanut aikaiseksi varata aikaa, ja ajattelin että kyllähän mä nyt avokin avulla saan muutaman sentin napsaistua tukasta. Jatkossa taidan hoitaa ihan vaan otsiksen leikkuun itse ja mennä isompien projektien kanssa kampaajalle.

I had a bit of a hair catastrophe this week! I tried to cut my hair with the help of my boyfriend (we often cut each others' hair) and it failed so bad I can't even tell! When I noticed there was an about 5 cm difference in length in the back of my head I just picked up my phone and dialled a quite random hair dresses nearby.  The reason why I thought we could do this was that usually my friends cut my hair and they always succeed beautifully. Apparently "just taking a few centimeters from the tips" wasn't that easy after all!


Note of the day: Stick to cutting your fringe yourself and leave bigger changes for professionals!