lauantai 3. joulukuuta 2011

Kynsien ja käsien hoito

Ajattelin kirjoittaa vähän siitä miten hoidan kynsiäni ja käsiäni. Varsinkin nyt talven tullessa näistä vinkeistä on varmasti apua, sillä kuivan sisäilman ja kylmän ulkoilman yhdistelmä ei ole käsien ja kynsien paras ystävä. Apuna tähän toimii tehokas kosteutus, ja siihen olisi nyt kasa vinkkejä!

kuva: poshnailandspa.com
1. Käsien rasvaaminen - useasti!
On oikeastaan aika sama, millä niitä käsiä rasvaat, kunhan rasvaat! Kädet kuivuu tosi monilla talven tullen, ja käsirasvaa olisi hyvä käyttää päivittäin. Itse tykkään vaihdella käsirasvaa tarpeen mukaan, kotona voi hyvin käyttää paksumpiakin rasvoja kun on aikaa antaa voiteen imeytyä, koulussa tai töissä kevyemmät rasvat ovat parempia. Jos haluaa tehostaa voiteen vaikutusta, kannattaa sitä muhitella puuvillaisten hanskojen kanssa. Esimerkiksi yön ajaksi voi laittaa paksummankin kerroksen voidetta, joka sitten aamuun mennessä ehtii imeytyä kunnolla. Puuvillahanskoja saa halvimmalla apteekista (ostin 3 paria hintaan 1.8 €), mutta myös ainakin EcoToolsilla ja Body Shopilla on vastaavia hanskoja valikoimissaan.

Tämänhetkinen rasvavalikoima, tuhtia tavaraa!
2. Kynsien ja kynsinauhojen kosteuttaminen - useammin!

Tähän käy parhaiten tarkoitukseen valmistetut tuotteet. Itse tykkään käyttää CND:n SolarOilia, joka kosteuttaa todella tehokkaasti ja korjaavasti, mutta muut vastaavat öljyt käyvät yhtä hyvin (kaikki eivät tietenkään laadultaan ole yhtä tehokkaita). Jos öljyt ei miellytä, voi käyttää voidemaisia tuotteita. Penaalissa mulla kulkee mukana Dermosilin Primo Cuticle Cream, joka on ihan ok ja kätevä kuljetettavaksi mukana. Laitan itse öljyä kynsinauhoille ja kynnen alle päivittäin mieluiten useita kertoja sekä koko kynnelle aina vaihtaessani lakat. Iltaisin ennen nukkumaanmenoa laitan vielä kynsinauhoille reilun kerroksen Bepanthenia. Mulla napsahtelee kynnet poikki jos ne pääsee liian kuivaan kuntoon, eli kosteuttaminen todellakin kannattaa.


3. Kynsien suojaaminen
A.k.a älä kiusaa kynsiäsi! Lasiviilalla saa hellimmin muotoiltua ja viilattua kynsiä, sellaiset perinteiset paperoviilat ei tee kuin tuhoa! Taikaviilat on myös käteviä kynsien pinnan siloitteluun ja tasoitteluun. Jos kynsiä haluaa lakata, kannattaa ehdottomasti käyttää jotain hyvää aluslakkaa, joka samalla hoitaa kynsiä ja estää kellastumista. Kynsien lakkaaminen ei sinänsä ole kynsillä haitaksi, kunhan käyttää hyvää aluslakkaa ja hellävaraista kynsilakanpoistoainetta. Itselläni on käytössä Poshen Nail Strengthenin Treatment Basecoat, josta olen tykännyt paljon. Kynsilakkaa poistan Miramen aineella, joka ei ole hellävaraisin mitä kaupasta saisi, mutta hinta-laatu-suhteeltaan hyvä. Kynsiä ei myöskään saisi käyttää työvälineinä, sillä se poikkeuksetta rasittaa kynsiä. Myös monien siivousaineiden kemikaalit heikentävät kynsiä, samoin veden kanssa lotraaminen, joten siivoushanskat käteen siivoushommia tehdessä tai tiskatessa.

Kynsiä voi hoitaa tietenkin myös sisäisesti pitämällä huolta ruokavaliostaan ja halutessaan popsimalla lisäravinteita kuten biotiinia tai erilaisia vitamiini- tai kalsiumlisiä. Joidenkin olen lukenut popsivan jopa eläimille tarkoitettuja lisäravinteita parempien tehojen toivossa :D Itse en toistaiseksi syö kuin omega-rasvahappoja, joiden vaikutusta kynsiini en oikein osaa arvioida sillä olen käyttänyt niitä niin monta vuotta.

Toivottavasti tästä oli jotain apua, aika perusjuttuja mutta välillä on hyvä vähän kertailla :)

Here's a very basic summary about how I take care of my hands and nails. I try to moisturize my hands with some cream or lotion at least a couple of times a day. At nights I always put a thick layer of cream and put my cotton gloves on so that the cream can sink in without messing up my sheets and stuff. Perhaps even more importantly I try to moisturize my nails and cuticles as often as I can remember. My nails tend to snap if they get too dry so this is really a must! My absolute favourite product for this is SolarOil from CND.