maanantai 29. lokakuuta 2012

Projekti Oma hiusväri takaisin - 7kk värjäämättä

Olen jo jonkin aikaa kasvatellut omaa väriä takaisin. Blogin mukaan viimeisen kerran olen värjännyt hiuksiani maaliskuussa, joten nyt on mennyt n.7 kk värjäämättä hiuksia. Aluksi tähtäsin vain lähellä oma väriä olevaan väriin jottei juurikasvua tarvitsisi värjätä niin usein, mutta asiaa mietittyäni kelasin, että miksen vain suoraan kasvattaisi omaa väriä takaisin.

Huono valo, pahoittelen!
Onhan se nyt oikeastaan aika hassu idea värjätä tukkaa oman väriseksi, kun voi vähemmällä vaivalla kasvattaa sen oman värin takaisin. Kasvatusvaihe ei välttämättä ole kauhean kiva jos värjätty väri eroaa paljon omasta väristä, mutta tähänkin voi varautua ennen kuin aloittaa kasvattamaan omaa väriä takaisin. Itse värjäsin tukan silloin maaliskuussa lähelle omaa väriäni ihan tätä projektia ajattelematta, mutta se on ollut hyödyllistä projektin kannalta.



Itselläni juurikasvun kyllä huomaa, mutta sen on kuitenkin melko huomaamaton. Kukaan ei ainakaan ole tullut kommentoimaan asiasta :D Luulen että juurikasvun huomaa paremmin kun se menee jossain korvan kohdalla, mutta onneks mulla on melko lyhyt tukka, eli oma värin saa nopeasti takaisin.

Selkeimmin eron huomaa vertaamalla juurta ja latvaa.
Helppouden lisäksi tykkään siitä, ettei jatkossa tartte rasittaa päänahan ihoa kovilla kemikaaleilla. Viime aikoina on ollut paljon juttua hiusvärien vaaroista, mutta suurin syy omaan päätökseen on kuitenkin halu saada oma, ihan kiva väri takaisin. En nyt sano ettenkö koskaan enää värjäisi hiuksia, mutta tämä tuntuu (ja omaan silmään näyttää) nyt hyvältä vaihtoehdolta.

I haven't dyed my hair since March, and somewhere during the summer I decided to grow my own colour back. So it's been growing for about 7 months now, and though you can see a difference between the dyed parts and my natural hair colour, the difference is not that drastic. Luckily my hair is quite short, so it won't take that long to grow my natural colour back.

I'm not saying I'll never dye my hair again, but for the moment this feels like a very good choice. And on the plus side, I'll save money and time, plus I needn't worry about harsh chemicals getting on my scalp.

New York - Vinkit jakoon!

Lähdetään äitin kanssa vihdoin ja viimein marraskuussa kauan haaveilemallemme joulumatkalle Ameriikan mantereelle New Yorkiin. Ollaan molemmat ihan hulluja joulufaneja, ja ollaan kauan unelmoitu matkasta Jenkkeihin joulun alla kun kaikki on ihanaa ja jouluista. Voinko vielä painottaa että omgjoulu :D

kuva
kuva
Jouluhössötyksen lisäksi odotan tietty massiivisia, Suomen ja Euroopan valikoimista poikkeavia kosmetiikkavalikoimia kuin kuuta nousevaa. Sephoran, Bath and Body Worksin ja muiden sivuilla on tullut vierailtua hyvin ahkerasti haaveilemassa.

kuva
Ja ps. odotanhan mä tietty koko matkaa, itselleni uuden mantereen tutkimista yms. innolla, en ole ihan niin pinnallinen että vain joulupallot ja meikit kiinnostaisi! :D

Kuitenkin, postauksen tarkoitushan oli udella teiltä vinkkejä New Yorkista! Kertokaa mitä vain tulee mieleen, me ei olla kumpikaan käyty kaupungissa aikaisemmin, joten kaikki info ja vinkit on tervetulleita :)

lauantai 27. lokakuuta 2012

Mermaid's Tail

Zoyan Charla näyttää mun mielestä ihan merenneitojen pyrstöiltä! Upea sinivihreä pohja, jossa on sinistä, vihreää, kultaista ja hopeaa mikroglitteriä. Valaistuksesta riippuen lakka näyttää joko siniseltä tai upean kiiltävältä turkoosilta.


Tämä lakka on todella näyttävä jo itsessään, mutta koska more is more, laitoin päälle vielä China Glazen Luxe and Lushia. Lastut toi lakkaan mielestäni vähän suomujen tunnelmaa, mikä vaan lisäsi mielleyhtymää merenneitojen upeisiin, kiilteleviin pyrstöihin. Kylmemmän sävyiset lastut olisi olleet parempi yhdistelmä Charlan kanssa, mutta mulla ei sellasta ollut, joten minkäs teit.


Omg, Charla by Zoya looks exactly like a mermaid's tail! I've been wanting this polish for some time now and when I finally found it at a local beauty fair, I just had to buy it. It was a tad expensive, 12 euros, but it's totally worth the price! In the last pic I topped it up with China Glaze Luxe and Lush, as I thought flakies would give the polish a nice look of actual scales, but as I only had a warm-shaded flakie polish, the result wasn't that nice.

torstai 25. lokakuuta 2012

Some Like It Haute!

Kauneusmessuilta lähti mukaan China Glazen ihana Some Like It Haute. Olen monesti meinannut tilata tämän, mutta se on aina jäänyt jotenkin. Kun lakka tuli vastaan vaivaisella neljällä eurolla, oli kauppa selvä.
Onneksi ostin tämän viimein, tämähän on upea! Tummanharmaa pohja, jossa on isoa hologlitteriä ja pienempää harmaata ja mustaa mikroglitteriä. Hologlitter on tässä jotain aivan upeaa, kynnet kiiltelee ilotulitusten tapaan. Some Like It Haute julkaistiin viime talvena Eye Candy 3D Glitter -kokoelmassa.

I finally bought Some Like It Haute by China Glaze! I saw it at the beauty fair last weekend for only four euros, and I just had to get it. I've been thinking about buying this for such a long time, but for some reason I never really got to it. However, I really love this polish, it's such a gorgeous dark grey shade with lots of holographic glitter. It looks like night sky with fireworks on your nails!

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Apua, mikä mun iholla on :(

Ihoni ei koskaan ole ollut erityisen helppo, mutta nyt se on taas oikein näyttänyt kyntensä. Harva se päivä pompsahtaa leukaan, poskille tai ohimoille sellaisia ikäviä kipeitä, syviä finnejä. Yhdenki finnin paranemiseen menee ihan tolkuttoman pitkä aika, lisäksi ne on niin kipeitä ja rumia. Lisäksi erityisesti leuassa on sellaisia pieniä paakkuja, jotka ei ulkoapäin näytä finneiltä, mutta joista kuitenkin tulee valkoista eritettä.

Eipä tee paljon mieli meikkailla, saati sitten ottaa kuvia. Tänään kuitenkin kuvituksena suihkunraikas näppynaama, olkaa hyvä! Haluaisin tässä vielä painottaa, että tiedän kyllä, ettei tilanteeni ole lainkaan ns. pahimmasta päästä, mutta harmittaa se silti, kun on kohta 10 vuotta saanut enemmän tai vähemmän tapella epäpuhtauksian kanssa.

Kipeitä finnejä, mustapäitä ja epämääräistä röpelöä, ja kuva ei edes kerro koko totuutta!
Olen tässä mietiskellyt, että mikähän on syynä ihon riehaantumiseen. Olen viime aikoina käyttänyt paljon silikonipohjaista meikinpohjustajaa, jonka olen nyt jättänyt pois, mutta toistaiseksi sillä ei ole tuntunut olevan vaikutusta. Olen siirtynyt meikkipohjissa Lily Loloon, joka ei ainakaan pahenna tilannetta. Pesen siveltimiä usein, joten likaisista siveltimistäkään tää ei voi johtua.

Ohimot - finnejä, kipeitä finnejä, mustapäitä,
Punaiset pisteet on nyt niitä kipeitä, syviä finnejä paranemisvaiheessa.
Kasvoja pesen ja puunaan niin hemmetin tarkasti, että johan on kun finnejä vaan tulee kuin sieniä sateella. Argh!
Otsa - mustapäitä, satunnaisia finnejä.
Osaisitteko auttaa tai antaa jotain tuotesuosituksia/muita vinkkejä?

tiistai 23. lokakuuta 2012

I Love Me -messujen saldoa

Kävin äitin kanssa lauantaina Helsingin messukeskuksessa järjestetyssä I Love Me -messutapahtumassa, joka yhdisti mm. kauneus-, muoti- ja terveysosastot. Omasta mielestäni nämä messut on aina kauneus- ja terveysmessut, ja kutsunkin niitä tällä nimellä.

Messut on mun ja äitin jokavuotinen perinne, ja olinkin taas odottanut tapahtumaa innolla. Palkkapäiväkin oli sopivasti ollut juuri viikolla!


Ehdoton kohokohta oli Dermalogican Face mapping, johon on ollut aina aiempina vuosina ihan jäätävät jonot, mutta nyt jonoa oli vain 3 tyypin verran mua ennen! Totta hitossa venasin sen 10 min, varsinkin kun mun iho on taas ihan jäätävässä kunnossa. En oikeestaan oppinu mitään uutta, mutta hyvähän se on kerrata :) Lisää kosteutta oli mun tuomio, sillä kuulemma voi lähteä ratkomaan ongelmia. Selvä! Mukaan sain hyvän läjän näytteitä, jee.

Kiinnostavaa kierreltävää oli vaikka kuinka, mutta jossain vaiheessa kassit alkoi painamaan ja suunnattiin keskustaan. Keskustasta en ostanut itselleni mitään, mutta törmäsin sattumalta muutamaan ystävään Tampereelta, nice!

Sitten niitä ostoksia:

China Glazelta Some Like It Haute (4€), O.P.Ilta Show It and Glow It! (10€) ja Zoyalta Charla (12€).

Dr. Hauschkalta ostin Kasvoveden ja Puhdistusmaidon yhteishintaan 15€, mikä oli mielestäni aivan loistava tarjous, vaikkei tuotteet ihan täysikokoisia olleetkaan. Mukaan sai läjän näytteitä, mistä aina plussaa!

Itse en ostanut Madaralta mitään, mutta äiti osti, ja saatiin hirveä kasa näytteitä. Kun osti yli 10€:llä tuotteita, sai näytepussukan lahjaksi, ja siellähän oli vaikka mitä. Lisäksi saatiin muita, vähän pienempiä näytteitä sekä Madaralta että Weledalta. Jaettiin näytteet puoliksi.

Terveyspuolelta ostin Suolainhalaattorin, jollaista olin jo aiemmin katsonut netistä. Tämä oli eri merkkiä (Tuisa), ja maksoi 29€, siinä missä aiemmin katselemani maksoi melkein 50€. Mukaan lähti samantien! Ostin tähän myös kilon täyttösuolaa hintaan 7€. Tämän pitäisi auttaa keuhko- ja hengityselinten ongelmiin, itse ostin tämän allergian hoitoa varten.

I spent last Saturday with my mom at the annual beauty, health, fashion etc. fair in Helsinki. The official name of the event was I Love Me, which I guess is quite fitting considering the themes. I bought a few things, more than last year, but still kept myself from destroying my budget. I got Some Like It Haute from China Glaze (4€), O.P.I Show It and Glow It (10€) and Zoya Charla (12€). From Dr. Hauschka I got a Toner and Cleansing milk combo for 15€, which was pretty awesome, although the products weren't full-sized. I also got a salt inhalator to help me with my allergies, and some extra salt for it.

maanantai 22. lokakuuta 2012

Syksyinen Tampere

Kävin ystäväni kanssa lenkillä Tampereen Näsijärven upeissa maisemissa, ja halusin jakaa muutaman kuvan teidänkin kanssa. Syksy <3
Tää on muutamien kerrostalojen parvekenäkymä. Kade.
Syksyinen pariskunta
Loput perheestä

perjantai 19. lokakuuta 2012

It's My Year!

En tiedä miksen ole saanut O.P.In It's My Yearia aiemmin kynsille asti, tämähän on ihana! Lämpimän violetti lakka, jossa on hurjasti kultaista shimmeriä. I like! Miinusta lakka saa huonosta peittävyydestään, allaolevissa kynsissä on 4 kerrosta.
Pullokuvasta näkyy hyvin miten vahva tuo kultainen hile tässä on. Mielestäni kullan väri tässä lakassa taittaa hieman pronssin suuntaan, eli on siis hyvin lämmin.

Hajuvesien ystävät, huomio!

Mulla on kaksi hajuvesinäytettä ihan tyhjänpanttina, ja mietin että haluaisiko joku teistä ne? Toinen näyte on Diorin Miss Dior, ja toinen Emilio Puccin Miss Pucci. Sain nämä keväällä Ranskan Sephorasta, mutta koska nää ei ole yhtään "mua", en ole kuin testannut näitä kerran. En raaskisi roskiinkaan heittää, joten ajattelin kysäistä josko joku täällä haluaisi ne. Näytteet ovat pienissä suihkepulloissa, joista testailee ihan hyvän tovin.


Huudelkaahan kommenttiboksiin, jos haluatte kotiuttaa vähän tuoksuja syksyihinne! Postittaisin nämä mielellään uuteen kotiin :)

torstai 18. lokakuuta 2012

Loppuneet: syyskuu

Skippasin kesän kokonaan loppuneiden tuotteiden listaamisen osalta, koska olin jatkuvasti reissussa ympäri maailmaa ja tuntui turhalta ottaa kuvia yksittäisistä loppuneista tuotteista. Listaukset jatkuvat kuitenkin tästä eteenpäin normaaliin tapaan.

Syyskuun saldo oli huikeat kaksi tuotetta:
- Mirame kynsilakanpoistoaine
- Sephora Blueberry body butter


sunnuntai 14. lokakuuta 2012

On Her Majesty's Secret Service

Ollapa kuningattaren agentti! Sitä odotellessa voin onneksi ihastella O.P.In uuden James Bond -teemaisen Skyfall-kokoelman upeaa On Her Majesty's Secret Servicea. Ja ei ole muuten hullumpi korvike, olen ihan rakastanut tähän lakkaan! Tummanharmaa pohja on täynnä pienen pientä glitteriä, itse bongaan ainakin sinistä/violettia ja kullanvihreää.





Ainoa miinus siitä, että lakka on melko ohutta, ja kynsiin tarvitsi 3-4 kerrosta täyteen peittävyyteen. Mitäpä sitä ei kuningattaren eteen tekisi!

Oh, to be on the Queen's secret service! While waiting for miracles to happen, I'm quite happy to paint my nails with O.P.I's On Her Majesty's Secret Service from the Skyfall collection. It's an amazing charcoal base with tons of micro glitter in blue/puple and golden green. Or at least those are the colours this blind bat can see ;)

lauantai 13. lokakuuta 2012

Tuoksuu mehujäältä!

Tuoksuttelin näitä Sephoran ihania Lemon Verbena -tuotteita ensi kerran Pariisissa viime keväällä, ja nyt sain lisäystä varastoihini Kööpenhaminan tuliaisina. Kyseessä on siis kosmetiikkaliikeketju Sephoran oma merkki, jonka vartalonhoitosarjaan nämä kuuluvat.


Sitruuna-verbena-tuotteet tuoksuvat mielestäni ihan Twister-mehujäälle, ja tuoksu on ihanan raikas ja hieman makea. Tuoksu jää leijailemaan iholle miellyttävän mietona, mutta kuitenkin tuoksuvana.
picture
Vartalotuotteiden tuoksut eivät ole yhtä kestäviä kuin hajuvesien, ja sopivat hyvin niillekin, jotka eivät tykkää läträtä hajuvesillä. Jos tuoksu kuitenkin miellyttää, voi mukaan napata esim. L'Occitanen Lemon Verbena -hajuveden täydentämään kokonaisuutta. Kyseinen hajuvesi on ollut meikän hankintalistalla jo jonkin aikaa, aivan ihana!

torstai 11. lokakuuta 2012

Biotherm Deo Pure Bio luomudeodorantti

Olen nyt hyvän tovin testaillut Biothermin Deo Pure Bio deodoranttia. Kyseessä on ekosertifioitu luomudödö, josta olen tykännyt ihan tosi paljon! Tuoksu on raikkaan yrttinen ja pito hyvä. Joskus iltasella kainalot saattaa hieman tuoksahtaa, mutta mielestäni tämä on oikein kelpo arkidödö.



Biotherm on vähän hinnakas dödöksi, hinta on esim. Sokoksen nettikaupassa 24 €. Omani on ostettu huomattavasti huokeammalla tax freesta, ja muistan bonganneeni näitä viime kevään Sokoksen 3+1 päiviltä reilusti alle 20 €:lla. Kannattaa siis pitää tarjouksia silmällä!

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Just Spotted the Lizard

Olihan munkin pakko hankkia joku lukuisista Chanelin Peridot kopioista, ja (ihan koska Spiderman) valitsin O.P.In version, Amazing Spiderman -kokoelman Just Spotter the Lizardin. Täytyy myöntää, että onhan tää nyt ihana! Kulta-vihreä duochrome, josta voi bongata myös sinistä. 2-3 kerrosta riitti täyteen peittävyyteen. Yllätyin myös tämän kestävyydestä, kolmantenakin päivänä tämä oli vielä ihan priimakunnossa (ja sitten vaihdoinkin lakat).




Miinusta voisi antaa siitä, että tässä näkyy harjanvedot aika helposti. Jos ei ole tarkkana, voi lakka näyttää mielestäni vähän epäsiistiltä.


Tilasin tämän ebaysta, en halua enää tilata O.P.In lakkoja Trans Designilta kun siellä päässä raaputellaan pulloista sarjanumerot pois. Ei ole iso asia, mutta mua se häiritsee, joten tilaan jatkossa O.P.Ini muualta.

Since the nail polish industry keeps popping out dupes for Chanel Peridot, I just had to give in and finally get one for myself, too. I chose O.P.I Just Spotted the Lizard from the Amazing Spiderman collection, just because hey, Spiderman! I really like the gold/green duochrome finish, but the brush strokes are a tad too visible to my taste if you're not really careful when applying the polish.