maanantai 29. lokakuuta 2012

Projekti Oma hiusväri takaisin - 7kk värjäämättä

Olen jo jonkin aikaa kasvatellut omaa väriä takaisin. Blogin mukaan viimeisen kerran olen värjännyt hiuksiani maaliskuussa, joten nyt on mennyt n.7 kk värjäämättä hiuksia. Aluksi tähtäsin vain lähellä oma väriä olevaan väriin jottei juurikasvua tarvitsisi värjätä niin usein, mutta asiaa mietittyäni kelasin, että miksen vain suoraan kasvattaisi omaa väriä takaisin.

Huono valo, pahoittelen!
Onhan se nyt oikeastaan aika hassu idea värjätä tukkaa oman väriseksi, kun voi vähemmällä vaivalla kasvattaa sen oman värin takaisin. Kasvatusvaihe ei välttämättä ole kauhean kiva jos värjätty väri eroaa paljon omasta väristä, mutta tähänkin voi varautua ennen kuin aloittaa kasvattamaan omaa väriä takaisin. Itse värjäsin tukan silloin maaliskuussa lähelle omaa väriäni ihan tätä projektia ajattelematta, mutta se on ollut hyödyllistä projektin kannalta.Itselläni juurikasvun kyllä huomaa, mutta sen on kuitenkin melko huomaamaton. Kukaan ei ainakaan ole tullut kommentoimaan asiasta :D Luulen että juurikasvun huomaa paremmin kun se menee jossain korvan kohdalla, mutta onneks mulla on melko lyhyt tukka, eli oma värin saa nopeasti takaisin.

Selkeimmin eron huomaa vertaamalla juurta ja latvaa.
Helppouden lisäksi tykkään siitä, ettei jatkossa tartte rasittaa päänahan ihoa kovilla kemikaaleilla. Viime aikoina on ollut paljon juttua hiusvärien vaaroista, mutta suurin syy omaan päätökseen on kuitenkin halu saada oma, ihan kiva väri takaisin. En nyt sano ettenkö koskaan enää värjäisi hiuksia, mutta tämä tuntuu (ja omaan silmään näyttää) nyt hyvältä vaihtoehdolta.

I haven't dyed my hair since March, and somewhere during the summer I decided to grow my own colour back. So it's been growing for about 7 months now, and though you can see a difference between the dyed parts and my natural hair colour, the difference is not that drastic. Luckily my hair is quite short, so it won't take that long to grow my natural colour back.

I'm not saying I'll never dye my hair again, but for the moment this feels like a very good choice. And on the plus side, I'll save money and time, plus I needn't worry about harsh chemicals getting on my scalp.