lauantai 16. kesäkuuta 2012

Turistikierros: Lontoo, osa I

Olen postannut jo melko paljon Lontoon kosmetiikasta, joten nyt voisi olla aika vähän perinteisemmälle turistipostaukselle. Ollaan oltu täällä nyt vähän yli viikko, ja ollaan keretty tehdä jo kaikenlaista. Ekalla viikolla satoi melkein joka päivä, joten mitään ulkohommia ei viitsitty paljoa harrastella, ja tämä tarkoitti lähinnä sitä, ettei jaksettu kierrellä nähtävyyksiä sen kummemmin.

Covent Gardenin liput.
Kuningattarella oli vastikään Diamond Jubilee, eli hän on ollut nyt vallassa 60 vuotta. Aikamoinen aika! Kaikkea jubilee-hommia on täällä tosi paljon, kaikkea tavaraa jne, ja lisäksi britti- ja enkkulippuja näkyy kaikkialla. Lisäksihän nyt on vielä jalkapallon EM-kisat, joka saattaa lisätä lippujen määrää, kun ihmiset osoittavat tukeaan maan joukkueelle.


Asutaan Hackneyn alueella, joka on kuulemma trendikäs ja hipster. Tiedä sitä sitten, mutta kivaa aluetta kumminkin! Olympialaishommat on tässä ihan lähellä, onneksi ehditään niitä karkuun.

London Eye
Ilmat ei ole oikein suosineet, koko ekan viikon ajan oli harmaata ja sateista. Tällä viikolla oli jo yksi t-paitapäivä, mutta nyt ilmat taas kylmenivät. Tahon kesän!

Camden
Camden, ruokakojuja
Kalapedikyyri, en uskaltanut kokeilla.
Camden on mun mielestä ihan pakollinen vierailukohde Lontoossa. Camdenissa on aivan ihana ja hullun laaja Camden Market, joka on parhaimmillaan sunnuntaisin, mutta kokemisen arvoinen muinakin päivinä. Paljon ihania pikkuputiikkeja ja kojuja, sekä ihan taivaallista ruokaa! Ja jos koti-ikävä iskee, niin täältä voi paikallisesta karkkikaupasta hakea vaikka Turkin Pippuri -tikkareita tai Puuha Pete -karkkeja. Camdenissa on myös paljon vähän erikoisempia putiikkeja, esim. gootti- ja cyber-, ja hippihommia on hyvin edustettuna.


Läheisellä Broadway Marketilla oli jumalaisia fudgeja! En ole koskaan maistanut yhtä hyviä fudgepalasia, makujakin oli vaikka muille jakaa. Hirmu kalliita, mutta pakko varmaan käydä ostamassa uudestaankin.

Bloggaaja ja naapurin mau.
Ison bonuksen matkaan on tuonut se, että meidän alue vilisee ihania kissoja! Omat kissat jäi matkan ajaksi mummilaan hoitoon, ja ikävä on kova. Onneksi naapureiden kissat antaa rapsutella ja paijata, joten ikävään on saanut hieman lievitystä. Yksi päivä luulin saaneeni jälleen uuden kissaystävän, mutta katti mokoma nappasikin vain pesusienen meidän puutarhan porteilta ja lähti tyytyväisenä saaliinsa kanssa pois.

Here's a little review on my trip to London so far. The pictures speak for themselves!