maanantai 12. marraskuuta 2012

Taistelu aknea vastaan: kovemmat aseet käyttöön

Olen ihan totaalisen hermostunut tähän akneen! Olen ohjeiden ja suositusten mukaan lisännyt ihon kosteutusta ja juonut vielä varmuuden vuoksi enemmän vettä kuin yleensä. Akne ei ole mennyt suuntaan tai toiseen, ja tuntuu että ihan sama mitä teen kun mikään ei auta.

Kovemmat keinot käyttöön siis! Marssin apteekkiin ja ostin vanhaa tuttuani Basironia, saa nähdä olisiko tästä apua. Basiron on siis geeli, jolla on 5 prosenttia bentsoyyliperoksidia, ja joka on tarkoitettu aknen hoitoon. Bentsoyyliperoksidin pitäisi tuhoto aknea aiheuttavaa bakteerikantaa. Basironia saa apteekista ilman reseptiä, ja se maksaa n. 10 €. Mikään ihmehoito tämä ei ole, mutta on ainakin viime kerralla sain tästä apua (ja hirveän hilseilevän ihon). Täytyy katsoa miten tämä alkaa vaikuttamaan tällä kertaa, ja pitää huolta ihon kosteutuksesta.

Yhyy
Jos naama on ihan kamala vielä joulukuussakin, varaan suosiolla ajan ihotautilääkärille ja keskustelen että mitäs vaihtoehtoja on ennen antibiootti- tai roaccutankuureja. Kohta olen ihan valmis vaikka syömään niitäkin, eihän tästä tule mitään.

My acne seems to be getting nowhere. I've done everything "right", but nothing happens, so I bought Basiron from my local pharmacy. It's a 5 % benzoyl peroxide gel that should fight the bacteria causing acne. It was around 10 euros, so not that expensive. I've used the product before, but you'll never know if it'll work as good as last time, so I'll have to wait and see. 

8 kommenttia:

 1. No jos yhtään lohduttaa niin ainakin tuossa kuvassa sulla on siistimmän näköinen iho kuin mulla on ollut varmaan koskaan, ja mulla ei ainakaan tietääkseni ole aknea :D
  Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutuksesta! :) Mulla ei ehkä finnien määrä ole kovin suuri, mutta ne vähätkin mitä tulee on sellasia syviä, mitkä kestää viikkoja puhjeta ja on kipeitä :( Lisäksi on sellasta hormoniröpelöä joka ei kuvista edes näy. Ei tuo munkaan tilanne ole tosiaan pahimmasta päästä, mutta kun voi itku, turhauttaa silti niin kovasti!

   Poista
 2. Mun luottotuote, ainakin mun kaverit huomas yhessä yössä vaikutuksen. Itelläkin pukkaa aknea kokoajan. ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, hyvä tietää että on toiminu ainakin sulla! Ootan innolla että tää auttais, seuraava askel on kuitenki se ihotautilääkäri ja pelottaa että se tyrkkää heti antibiootit käteen :(

   Poista
 3. Ostin tänään just tota samaa ainetta, saapi nähä toimiiko! Let's hope so!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimii molemmilla! Saattaa vissiin vaan kuivattaa ihoa aika paljon jos on taipumusta kuivuuteen, täytyy muistaa kosteuttaa hyvin. Niin ja välttää värikkäitä pyyhkeitä ja tyynyliinoja, tuohan voi vaalentaa kangasta.

   Poista
 4. Itsekin olen tuota tavaraa käyttänyt ja monta tyynyliinaa sillä pilannut :D Jos iho ärtyy alussa niin kannattaa käyttää vaan joka toinen päivä kunnes tilanne rauhoittuu. Acolla on muuten ihana kosteusgeeli epäpuhtaalle iholle joka myös vähän kuorii ihoa. Sitä saa kanssa apteekista ja siinä on semmonen oranssi korkki. Ja kannattaa panostaa siihen kosteuttamiseen, muuten tilanne voi vaan pahentua. Ja eikä tuo sun ihos niin pahalta ees näytä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vaihdoin heti alkuun tyynyliinan valkoseen, siinä ei pitäis vaalentumat näkyä! :) Kiitos vinkeistä, muistan että viimeksi mulla alkoi iho hilseilemään todella voimakkaasti, mutta olinkin silloin nuorempi ja vähemmän tietoinen kosteutuksen tärkeydestä. Täytyy katsella miten iho alkaa nyt reagoimaan :) Mulla taitaa itseasiassa olla tota Acon oranssikorkkista, voisin ottaa sen taas käyttöön.

   Poista

Kiitos kommentista! ♥