maanantai 12. marraskuuta 2012

Taistelu aknea vastaan: kovemmat aseet käyttöön

Olen ihan totaalisen hermostunut tähän akneen! Olen ohjeiden ja suositusten mukaan lisännyt ihon kosteutusta ja juonut vielä varmuuden vuoksi enemmän vettä kuin yleensä. Akne ei ole mennyt suuntaan tai toiseen, ja tuntuu että ihan sama mitä teen kun mikään ei auta.

Kovemmat keinot käyttöön siis! Marssin apteekkiin ja ostin vanhaa tuttuani Basironia, saa nähdä olisiko tästä apua. Basiron on siis geeli, jolla on 5 prosenttia bentsoyyliperoksidia, ja joka on tarkoitettu aknen hoitoon. Bentsoyyliperoksidin pitäisi tuhoto aknea aiheuttavaa bakteerikantaa. Basironia saa apteekista ilman reseptiä, ja se maksaa n. 10 €. Mikään ihmehoito tämä ei ole, mutta on ainakin viime kerralla sain tästä apua (ja hirveän hilseilevän ihon). Täytyy katsoa miten tämä alkaa vaikuttamaan tällä kertaa, ja pitää huolta ihon kosteutuksesta.

Yhyy
Jos naama on ihan kamala vielä joulukuussakin, varaan suosiolla ajan ihotautilääkärille ja keskustelen että mitäs vaihtoehtoja on ennen antibiootti- tai roaccutankuureja. Kohta olen ihan valmis vaikka syömään niitäkin, eihän tästä tule mitään.

My acne seems to be getting nowhere. I've done everything "right", but nothing happens, so I bought Basiron from my local pharmacy. It's a 5 % benzoyl peroxide gel that should fight the bacteria causing acne. It was around 10 euros, so not that expensive. I've used the product before, but you'll never know if it'll work as good as last time, so I'll have to wait and see.