keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Synttärit Pietarissa

Pietarista on kotiuduttu, olipa kiva miniloma! Lähdettiin lauantaina aikaisin Allegro-junalla Vainikkalasta, ja oltiin perillä Venäjän toiseksi isoimmassa kaupungissa hyvissä ajoin ennen puolta päivää. Junamatka kesti vain 1,5 tuntia ja kaikki tulliasiat yms. hoidettiin kätevästi junassa.

Kirkko veren päällä
Venäjällä lähes kaikki on venäjäksi (ja enkkua ei oikein osata).
Harmillisesti aikaa jokiristeilylle ei jäänyt.
Enkunopiskelija löysi mieleisensä kahvilan ;)
Kazanin katedraalin puutarhaa
Käytettiin lauantai yleiseen oleskeluun, kahviloissa notkumiseen ja shoppailuun. Illalla käytiin syömässä ja drinksuilla, ja yömyöhään pulahdin vielä hotellihuoneen kylpyammeeseen Lushin kylpypommin kanssa. Ihana päivä! Voin muuten lämpimästi suositella Kristoff-hotellia, henkilökunta puhui englantia, huoneet olivat siistejä ja isoja, ja sijainti hyvä.

Kyllä on keisarin kelvannut asustella!
Sunnuntaina aikaa ei ollut kovin paljoa, koska juna lähti jo kolmen maissa. Käytettiin aika tehokkaasti kierrellen Emeritaasia eli Talvipalatsia. Rakennus oli jo itsessään ihan mieletön, ei siellä olisi edes tarvinnut mitään taideteoksia! Museossa on kuitenkin laajat kokoelmat vanhempaa ja modernimpaa taidetta, mm. da Vincia, Renoiria ja Van Goghia. Mulla ei ole Emeritaasista valitettavasti kuvia, sillä kuvauslupa olisi maksanut erikseen, enkä kokenut sitä tarpeelliseksi.


Ja joo, lähtihän matkalta vähän kosmetiikkaa mukaan. O.P.It ja China Glazet olivat Pietarissa jonkin verran halvempia kuin Suomessa, muun kosmetiikan hintaa en samalla lailla osaa ulkoa niin en tehnyt suurempia vertailuja (iskä oli vertaillut jonkun miesten tuoksun hintaa Sokoksella ja Pietarissa, oli kuulemma sama). Ostin itselleni O.P.In Katy Perry -kokoelman siniglitterisen Last Friday Nightin, ja S osti mulle lisäsynttärilahjaksi China Glazen vaaleanpunaisen glitterunelman Pom Pom. Ostin myös Nyxin huultenrajauskynän sävyssä Deep Purple. Nyxiä myytiin Pietarissa jonkun verran, mutta valikoima oli aika suppea.