perjantai 9. maaliskuuta 2012

Jojobaöljy kauneudenhoidossa

Kirjoittelin jojobaöljystä aiemmin tässä postauksessa, mutta koska blogiini on päädytty todella useasti jojobaöljyyn liittyvillä hakusanoilla, ajattelin kirjoittaa aiheesta hieman lisää. Tuolta aiemmasta postauksesta voi käydä lukemassa omia kokemuksiani jojobaöljystä, tässä postauksessa keskityn enemmän jojobaöljyyn itsessään ja siihen, miten sitä voi käyttää kauneudenhoidossa.

Jojobapuu. Kuva: beneskincare.com.
Jojobaöljy ei ole oikeastaan öljyä, vaan nestemäistä vahaa, joka tuotetaan jojobapuun siemenistä. Jojobaöljyllä on monia hyviä vaikutuksia, se kosteuttaa tehokkaasti (ei haihdu iholta vesipohjaisten voiteiden tapaan), ei tuki ihohuokosia (sopii myös herkälle tai akneiholle). Jojobaöljyä saa sekä tavallista että luomuversiota, ja onkin lähinnä makukysymys, kumpaa haluaa käyttää. Jojobaöljy on Suomessa melko kallista, mutta esim. iHerbistä sitä saa todella edullisesti. Hakuun vaan "jojoba oil" ja valkkaamaan mieluisin vaihtoehto. iHerbin tuotteista näkee myös milloin päiväys on menossa vanhaksi, mutta yleisesti ottaen jojobaöljy säilyy todella kauan hyvänä.

Kuva: delange.com
Jojobaöljyä voi levittää kasvoille joko suoraan tai sitä voi sekoittaa kosteusvoiteeseen tuomaan lisätehoja. Jos jojobaöljyä annostelee kovin runsaasti, se voi jäädä kiiltelemään ihon pintaan, joten päiväsaikaan sitä kannattaa käyttää hieman hillitymmin. Jojobaaöljyä voi lisätä myös vartalovoiteeseen tai käyttää huulirasvan sijasta. Jojobaöljyllä voi myös puhdistaa meikin, mutta siihen tarkoitukseen se on hieman kallista (suosittelen tähän halvempaa kookosöljyä).

Kuva: healthmango.com
Jojobaöljyä voi käyttää myös hiusten hoitamiseen. Sitä voi sekoittaa hoitoaineeseen, käyttää sellaisenaan tehokosteuttavana naamiona, tai sitä voi lisätä kuiviin hiuksiin tuomaan kiiltoa.

Jojobaöljy on todella monikäyttöinen tuote, ja suosittelen sitä hyvin lämpimästi!